четвъртък , 25 април 2024
Водещи новини

Мария Петришка ще журира ястията на Празника на шарената сол

Мария Петришка ще е председател на журито, което ще оценява гозбите на третото издание на Празника на шарената сол в с.Бъта, който ще се проведе тази събота, 23 август.

Стопанката на механа „Старата къща” и хотелски комплекс „Джуджева къща” ще опитва и журира ястията в трите обявени категории: най-вкусна и красиво поднесена шарена сол, най-вкусно и добре аранжирано традиционно ястие и най-красиво подредена маса с приготвени ястия.
Масите, на които са поставени ястията,  ще са разделени на три части: „Продукти, от които се прави шарена сол”, „Как ползваме шарената сол” и „Местни селски ястия”.
Организаторите на празника от читалище „Н.Й.Вапцаров” в с.Бъта уточниха, че 20 състава са потвърдили участието си: от селата Исперихово, Дюлево, Варвара, Карабунар, Смилец, Блатница, Баня, Попинци, Поибрене, Свобода, Сбор, Динката, Боримечково, градовете Белово и Панагюрище, както и 40 представители на местната власт от Община Лесичово. Самодейците ще се изявяват на покрита сцена в центъра на селото, подсигурени са и пейки за публиката.
Поради ангажименти на Ути Бъчваров и Шеф Манчев, предварителната идея на организаторите един от двамата да е председател на журито за кулинарната част от празника, тази година няма да се осъществи.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.