Водещи новини

Общината подписа 6 договора с Държавен фонд „Земеделие“

Община Панагюрище подписа 6 нови договора за отпускане на финансова помощ от Държавен фонд „Земеделие“

за изпълнение на проекти по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. (ПРСР),съобщи вчера на спешна пресконференция кметът Никола Белишки. Общата стойност на парите по проектите е за над 120 000 лева, като 3 от тях са по Мярка 323 „Опазване и подобряване на селското наследство“. Един от трите проекта по тази мярка е “Популяризиране на местното фолклорно наследство чрез провеждане на Младежки фолклорен фестивал в град Панагюрище”. Този проект е на стойност 15 000 лева и се отнася за познатия ни вече Международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, за чието второ издание през септември тази година участие са потвърдили 12 състава.
Финансовата помощ по проекта ще се използва за закупуване на озвучителна техника, пейки за зрителите на централния площад, на който ще се провежда от догодина фестивалът, рекламна дейност за популяризиране на танцовото изкуство и култура на  държавите, които участват в младежкия форум и наем на сцена, на която да се провежда събитието, уточни днес в телефонен разговор зам.-кметът на общината Галина Матанова. Тя коментира, че намерението на Община Панагюрище е било финансовата помощ да се използва още за тазгодишното издание на „Пъстър свят“, но подписването на договорите е закъсняло. Въпреки това всяка една подобна помощ е добавена стойност към бюджета на общината, заключи г-жа Матанова.
Дейностите и по всички проекти трябва да приключат към 30 май 2015 година.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Един коментар

  1. Веселина Ралчева

    Договоpите са тристранни – между Община Панагюрище, ДФ Земеделие и МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“. Местната инициативна група, работеща по пpогpама „Лидеp“, не е спомената в матеpиала, но нейната заслуга за тези проекти и осигуpени сpедства за общината не бива да се подминава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.