Впечатляващи бяха снощните „Летни звуци в парка”

Самостоятелен концерт на открито – пред многобройна публика, изнесоха снощи музикантите от духов оркестър „Делчо Радивчев” към читалище „Виделина 1865”.

Участие в „Летни звуци в парка” взеха и представителният мажоретен състав на СОУ „Нешо Бончев” с ръководител Мария Бензарова, танцов състав „Средногорска жарава” и ученици от Националното музикално училище „Любомир Пипков”.
Първото изпълнение на оркестрантите бе маршът „Оборище”, създаден от патрона на оркестъра – Делчо Радивчев. Последваха „Тихуана такси” на Хърб Албърт, „Африканска симфония”. Танц с батони и „Бразил помпон” бяха самостоятелните танци на мажоретките. Много аплодисменти събраха и пасо добле-то, голд компилацията на някои от най-известните песни на АББА. Сред изпълненията бяха и музика от филма „Флашданс”, като Time Of My Life е едно от най-новите попълнения в репертоара на панагюрския бенд. Концертът не бе подминат и от „мексиканска вълна” – с „Холидейс ин Мексико”. Интерпретацията на Smoke On The Water на Deep Purple, нареждана неизменно в класациите сред най-добрите песни на всички времена, от години е изпълнявана от „Делчо Радивчев”. С Дайчово хоро на Дико Илиев в празника се включиха и танцьорите от „Средногорска жарава”. Финалният акорд бе сложен с „Тих бял Дунав”.
Снощният концерт бе дирижиран от Вилимир Кирилов – диригент на представителния духов оркестър на гара Елин Пелин.  
Още снимки от „Летни звуци в парка” може да откриете на фейсбук страницата ни.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.