понеделник , 27 май 2024
Водещи новини

101 доброволци от областта помагат при нужда на пожарникарите

Към момента на територията на област Пазарджик има 6 доброволни формирования със общо 101 доброволци, които са разположени в общините Пазарджик, Панагюрище, Батак, Белово, Лесичово и Велинград.

Това каза вчера за Радио „Фокус” – Пазарджик главен комисар Иван Панайотов, началник на Областна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Основната мотивация на участващите в тях е, че хората искат да бъдат съпричастни при оказването на помощ при бедствия и извънредни ситуации. Това са хора с големи сърца, които нямат нужда от конкретно доказване пред някого. До края на годината ще бъдат сформирани още два отряда. Всички те са преминали през всички модули на обучение и имат готовност за пряко участие в бедствия. Възрастова граница няма, но средната възраст е между 35 и 45 години”, каза още Панайотов. Той уточни, че държавата стимулира доброволците при пряко участие в пожарогасене или аварийно-спасителни дейности с възнаграждение от 200% от минималната работна заплата, а също и освобождаване от местни данъци и такси. Осигурява се и облекло на стойност 400 лв.
Главен инспектор Симеон Симеонов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” съобщи за oshtepan.com, че добролците в общината ни са 20, като през настоящата година не се е налагало да оказват помощ на огнеборците професионалисти.

Вижте още

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.