понеделник , 6 май 2024

Европа може да черпи от българския опит

Директорът на Обединен детски комплекс в Панагюрище Недялка Наплатанова участва в Националното съвещание на директорите на извънучилищните педагогически учреждения.

  Форумът е бил открит от министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова, като са присъствали и заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант и директорът на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” Грета Ганчева. Получихме уверения, че държавата чрез проекти ще стимулира общините за откриването на нови детски комплекси, закрити през годините, заради липсата на финансов ресурс. Чу се признанието че, подобно на читалищата, извънучилищните педагогически учреждения са уникални и Европа, която сега тръгва по този път, може да почерпи от българския опит, разказа Наплатанова. От Министерството на образованието и науката съобщиха, че програмата на съвещанието, провело се от 23 до 25 юни във Варна, включва представяне на добри практики, обсъждане на проблемите, свързани с предстоящите дейности на извънучилищните педагогически учреждения по Националния календар за извънучилищни дейности наМОН, по реализиране на творческите ваканции „Хайде да творим заедно!”, както и перспективите за развитие на извънучилищната дейност.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.