четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Новата методика за такса смет май ще се забави

Писмо до екоминистерството и финансовото министерство са изпратили от Националното сдружение на общините.

В него се изразява безпокойство относно наближаващия срок за приемане на нова методика за изчисляване на такса смет, очаквана от местните власти. Според последните промени в Закона за местните данъци и такси до 30 юни Министерският съвет съвместно със сдружението на общините трябва да разработят методика за изготвяне на план-сметката с необходимите разходи за дейностите, които ще служат за определяне на налога.
„Изразяваме своето безпокойство от наближаващия законов срок, като заявяваме експертна готовност от страна на НСОРБ за включване в съвместна работна група”, пише в писмото на общините.
Новата методика бе обект на обсъждане и в Панагюрище по време на приемането на бюджета на Общината за тази година, когато се наложи увеличение на такса смет заради завишаване в парите, които екоминистерството събира от общините за тон депониран отпадък.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.