19-годишните ни хандбалистки станаха пети в България

След две загуби от Сливница и Габрово и победа над Шумен, панагюрския отбор отпадна от борбата за медалите по време на финалния турнир от държавното първенство по хандбал за 19-годишни девойки.

Срещите се играха на 25-27 април в Габрово, където жребият отреди ХК „Панагюрище” да е в група с отборите на Габрово, Сливница и Шумен.Третото място в групата ни отпрати във втората финална четворка за разпределяне на местата от 5 до 8.В полуфиналния мач панагюрските хандбалистки се наложиха над Хасково и си осигуриха мача за 5-6 място, разказа един от треньорите на момичетата – Любка Карагьозова.В този двубой трябвало да се изправим срещу силния отбор на Нови пазар. Панагюрки воювали за победата през цялата среща, която се играела гол за гол. По средата на второто полувреме нашите момичета надделели и до края на мача водеха с по 4-5 гола. Така при разлика от 5 гола /26:21/ победихме и се класирахме на престижното ПЕТО МЯСТО в България, подчерта Карагьозова. Две панагюрски хандбалистки получили и индивидуални награди: Тотка Дойкинова – най-добър вратар и Йорданка Тодорова – голмайстор с 60 гола в изиграните 5 мача на финалния турнир.
Съставът на отбора е: Йорданка Тодорова, Тотка Дойкинова, Екатерина Табанджова, Ангелина Симеонова, Мария Савлекова, Йвайла Панайотова, Галя Иванова, Ива Караджова, Нелина Маслева, Златка Тодева, Николета Кузманова.
Треньорите Карагьозова и Георги Атанасов изразиха задоволство от представянето на възпитаничките си, допълвайки, че форматът му се запазва и догодина, защото само една състезателка излиза във възраст – жени.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.