понеделник , 6 май 2024

Детските градини сами разходват преходните си остатъци

Преходните остатъци на детските градини са семпли, в сравнение с тези на училищата, обясни в отговор на въпрос на общинския съветник от ГЕРБ Христо Шиндаров, зам.-кметът Галина Матанова.

На заседанието на просветната комисия на Общинския съвет вчера, средствата за сферата на образованието бяха част от обсъжданията на Бюджет `2014. Матанова подчерта, че от три години не се предлага завишаване на средствата за детските заведения и те си остават 600 000 лева – местни разходи.
Политиката на общинското ръководство е директорите на градините сами да разпознават приоритетите си и да решават как да харчат преходните си остатъци, което дава първите положителни резултати, допълни ресорният зам.-кмет, допълвайки че разчита в това да бъде подкрепена и от съветниците. Матанова сподели, че по нейни впечатления в детските градини вече са по-внимателни и го няма трескавото харчене през декември от предишни години.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.