понеделник , 6 май 2024

Общината без обществена поръчка за горивата

Завишението на средствата за Театър дом-паметник и Градска библиотека „Стоян Дринов” за 2014 година, в сравнение с 2013 година е заради договор с фирмата, която ги зарежда с гориво.

Заради възможността за отложено плащане разходът ще бъде разплатен през настоящата година, обясниха от кметския екип на вчерашното заседание на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт.
Кметът на общината Никола Белишки уточни, че е сключен договор с борсов агент и обявяване на обществена поръчка за горивата няма да има. Градоначалникът поясни, че в случая се възползва от възможността, дадена му от чл. 90 на Закона за обществените поръчки.
В списъка на офертите на Софийската стокова борса, горивата са в графата с нехранителни стоки, които през 2013 година заемат основен дял от извършваните сделки. В годишния си анализ от борсата анализират – „Активната търговия с широк спектър горива използвани за битово и промишлено потребление утвърждава имиджа на ССБ АД като представителен пазар за горива и енергоносители в национален мащаб.”
При обсъжданията стана ясно още, че и горивото за Общинска администрация предстои да бъде разплатено през 2014 година.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.