четвъртък , 25 април 2024

53 проверки за пушенето на закрито в областта

53 проверки (включително нощни) на питейни заведения и заведения за хранене и развлечения в областта са направили инспекторите от Регионалната здравна инспекция Пазарджик.

Те са за периода 22 – 30 декември и са били съвместни със служители на Областната дирекция на МВР.
Най-много са проверените обекти във Велинград (24) и Пазарджик (10).
За констатирани нарушения са съставени 9 акта на физически лица – 2 в Ракитово, 4 в Пещера, 3 във Велинград. Предстои връчване на актовете и на две юридически лица – от Пещера и Велинград.
Съгласно Закона за здравето минималните санкции са 300 лв. за физически лица, 3 000 лв. за юридически – ЕООД и ООД, и 1000 лв за еднолични търговци.
През Коледните и Новогодишните празници в РЗИ са получени 3 телефонни сигнала за нарушаване забраната за тютюнопушене, по които са извършени проверки.
Контролът на РЗИ върху тютюнопушенето на закрити обществени места е непрекъснат и се прилага със съответната законова тежест и взискателност към всички обекти, които Здравната инспекция контролира.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.