Водещи новини

Панагюрски колонии с най-голям бюджет от селата

Населеното място с най-малко жители в общината ще има най-голям бюджет за 2014 година, заяви днес пред жители на с.Панагюрски колонии кметът Никола Белишки по време на общественото обсъждане на бюджета на община Панагюрище за 2014 година.

Основната причина е спазването на чл.8 в Закона за общинската собственост – 30% от приходите от продажбата на имоти да се връщат за съответното населено място. Така,заради интереса към Колониите, които макар и да нямат статут на курортно селище, там се реализират постъпления, които липсват в останалите села. Главният експерт „Бюджет и ТРЗ” в Общинска администрация Надя Дашева посочи, че средствата за селото са 122 079 лева. В тях освен издръжката на кметството влизат и 500 лева за поддръжка на спортни бази или дейности, по 2000 лева за озеленяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища, 10 000 лева за улично осветление и поддържане на пътищата, 30 000 лева за капиталови разходи. Дашева похвали жителите на кметството като най-изрядни данъкоплатци – събираемоистта на налозите е над 60%.
Сред поставените от хората проблеми бяха по-честото сметосъбиране през летните месеци, разширяването на Панагюрски колонии, занемаряването на сгради и имоти в централната част на селото, канализацията.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.