понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Въздушното окабеляване – в разрез със стандартите

Не за пръв път общинските съветници разискваха въздушно кабелните мрежи в Панагюрище, които са в разрез със стандартите и са на хаотичен принцип из целия град.

Дебатът на 7 януари бе по повод нарочно писмо, което местните законотворци по-скоро определиха като провокативно, но се съгласиха, че поставя въпрос, който по същество е на дневен ред. Марко Мечев от групата на Коалиция за България акцентира, че ако има някаква възможност кабелите да се свалят под земята, сега е моментът, защото до няколко месеца приключва проектът „Панагюрище – столица на свободата”. По договор местната власт няма да има право да предприема никакви ремонти в района в рамките на пет години. А по закон „въздушно изграждане на кабелни електронни съобщителни мрежи не се допуска в курортни населени места и в селищни образувания, както и в населени места или части от тях, обявени за резервати с историческо, археологическо, етнографско или архитектурно значение.” Председателят на комисията по териториално и селищно устройство Надежда Пърлева припомни, че на едно от обученията, на които ходят с колегите й, представители на община Велинград са разказали за добрия си опит и изграждането на колектори за окабеляването, което е под земята. Според Пърлева едва ли ще има по-подходящ момент за опит проблемът да се разреши и в Панагюрище, на фона на сериозните ремонти, които са в момента във връзка с ВиК – проекта.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.