Водещи новини

Акцент на общинския бюджет за 2014-та – европроектите

Акцентът в Бюджет `2014 е съфинансирането и междинните плащания по проектите на Общината, обясни тази вечер по време на общественото обсъждане на годишната финансова рамка кметът на общината Никола Белишки.

Т.нар. временно финансиране, което местната изпълнителна власт ще направи по проекти като тези за ВиК-сектора и регионалната система за битови отпадъци, както и за „Панагюрище – столица на свободата”, е в размер на 3 423 988 лева, а т.нар собствено финансиране – 3 116 632 лева.
На пръв поглед бюджетът е 14 милиона, но той е надграден с проекти за близо 89 милиона лева, акцентира градоначалникът. Белишки подчерта, че, въпреки свития капиталов списък, който през 2014 година се очаква да е в рамките на 1 110 000 лева – 1 200 000 лева, размерът на средствата в него, предвидени за селата, се запазва. Зам.-кметът Галина Матанова уточни, че в нито една от дейностите в хуманитарния й ресор няма намаление на средствата. Напротив, ръстът, реализиран в Бюджет `2013, се запазва в тазгодишния проектобюджет.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.