петък , 26 април 2024

ДКЦ-то може да си купи трансдюсер

Общинските съветници днес се съгласиха ДКЦ-I да може да закупи със собствени средства линеарен високочестотен трансдюсер.

Предварително от икономическата и здравните комисии бяха дали принципното си съгласие, като втората поиска и от Общинска администрация да дадат финансово становище, защото е краят на финансовата година. Председателят на Общинския съвет Веселина Зумпалова-Ралчева поясни, че пари от бюджета на общината няма да се дават, но е необходимо съгласието на местния законодателен орган, защото общинското дружество е в процес на приватизация. Предложението бе прието с 15 гласа „за”.
На заседание на здравната комисия през октомври, председателят й Венелин Петров обясни, че лично е бил свидетел на изкривявания на резултати от ехографски апарат, за който е необходимо купуването на въпросният трансдюсер. Това затруднявало работата на лекарите и диагностицирането.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.