Съветниците дават пари на читалища, БЧК, спортната асоциация

Предколедно суми ще получат организации и институции в общината, реши тази вечер на свое редовно заседание Общинският съвет.

Размерът на средствата е 9600 лева и те са от икономии от заплатите и осигуровките на местните старейшини, поясни председателят им Веселина Зумпалова-Ралчева. Първоначалното предложение на Председателския съвет към ОбС било финансите да се разпределят поравно между всички спортни клубове и читалищата. От комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт обаче предложили за читалищата да бъдат отделени по 600 лева, 2200 лева да бъдат дадени на Асоциацията на спортните клубове в общината, които от своя страна да подпомогнат деца спортисти в неравностойно положение, 1000 лева за пенсионерските клубове и 1000 лева за коледни пакети за децата сираци и полусираци. След оживени дебати в зала и заради липсата на формален статут на пенсионерските клубове, ситипарламента реши предвидените за тях 1000 лева да бъдат дадени на общинската организация БЧК, които от своя страна да подпомогнат социално слабите пенсионери.
Томи Наплатанов от просветната комисия аргументира предложението й, обяснявайки че целта е била да се обхванат повече хора и подпомагането стигне до тях преди Коледа.
Междувременно общинското народно събрание отмени свое решение от юли, свързано с отпускането на средства за мажоретния състав на СОУ „Нешо Бончев”, който не можа да осъществи свое пътуване до Франция. Така гласуваните от бюджета на ОбС за целта 2000 лева бяха включени в сумата от 9600лв. Ралчева допусна възможността за реализиране на икономия и от издръжката на Съвета.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.