Представиха възможности за малки и средни фирми

Акцент върху процедурата „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” по оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007-2013г. бе поставен днес в Общината.

Презентацията направи управителят на Областния информационен център – Пазарджик Радослав Пешалов.
Пешалов подчерта, че в община Панагюрище има достатъчно фирми, които могат да се възползват от възможността, чиято основна цел е закупуването на нови машини. Обяснено бе, че допустими кандидати са юридически лица или еднолични търговци, регистрирани съгласно Търговския закон или Закона за кооперациите, микро, малки или средни предприятия по смисъла на чл.3 и чл.4 от Закона за малките и средните предприятия. Сред изискванията са фирмите да имат минимум три приключени финансови години и да са реализирали нетни приходи от продажби през последната приключила финансова година (2012г.), съответно за микро предприятия повече от 150 000 лева, за малки над 300 000 лева и за средни над 750 000 лева. Кандидатстващите трябва да развиват основната си икономическа дейност в секторите „Преработваща промишленост”, „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти/далекосъобщения”, „Професионални дейности и научни изследвания”-кодове от раздел „Научноизследователска и развойна дейност”. Подробно бяха описани допустимите дейности според Класификацията на икономическите дейности 2008 по сектори, както и недопустимите разходи, които потенциалните бенефициенти ще описват в проектите си.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 23 декември 2013 г.
Днешното гостуване на ОИЦ-Пазарджик е завършващият модул от голямата тема за управлението на проекти, която експертите от информационния център представят в рамките на тази календарна година при посещенията си във всички 11 общини в областта. Пешалов направи и презентация с тема „Управление на проекти. Модул4 – Финансово управление и контрол по ОП”. Експертът „Комуникация, информация и логистика” Анна Генчева разясни как се работи с Информационната система за управление и наблюдение. Модулът е разработен за осигуряване на публичност и прозрачност в усвояването на средствата от Структурните и Кохезионния фонд на Европейския съюз в България.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.