неделя , 28 април 2024

От РИОСВ издали постановления за 6200лв през октомври

През октомври експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пазарджик са извършили 113 проверки в 105 обекта. Дадените предписания са 53.

За нарушения на екологичното законодателство са съставени 3 акта. По документи, предоставени от Областната дирекция на МВР е съставен акт на фирма от Пазарджик, нарушила разпоредбите на Закона за управление на отпадъците. Собственикът й не е почистил площадка, на която е събирал отпадъци от черни и цветни метали след изтичане на лицензията за тази дейност и неподновяването й и не е предал количествата събрани отпадъци за по-нататъшно третиране. За нарушени разпоредби на Закона за водите са съставени актове на предприятие за консервиране на плодове и зеленчуци в Пазарджик – за превишаване на индивидуалните емисионни ограничения в отпадъчните води, а на винарската изба в с. Виноградец – за заустване на отпадъчни води в отводнителен канал без разрешително. На „Огняново уайнъри” ЕООД, с. Огняново е наложена текуща месечна санкция от 1447 лв. за превишаване на индивидуалните емисионни ограничения на отпадъчните води от обекта.
През миналия месец са били издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 6 200 лева, съобщиха още от Инспекцията.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.