Екзотични животни в Природонаучния музей

Есенно- зимна профилактика ще бъде извършена за три дни, от днес, 12 ноември, до 15 ноември, в залата-трезор „Панагюрско златно съкровище”, съобщиха от Историческия музей.

Туристите и проявяващите интерес ще могат обаче да разгледат експозициите на природонаучната сбирка и къщата на проф. Марин Дринов.
От музея уточняват, че от днес в една от залите на Природонаучния музей са показани нови екзотични препарирани животни. По силата на договор между Исторически музей-Панагюрище и Национален природонаучен музей – София, сбирката на Никола Делирадев (ловни трофеи и принадлежности от живота му в Африка) гостува в София, а екзотични животни от Националния музей гостуват при нас. Разменното гостуване е по идея на доц. д-р Стоян Лазаров, който е родом от Панагюрище, и са част от негов проект за популяризиране на града.
Посетителите могат да видят малко лъвче, пингвин, най-малката птичка – колибри, райска птица, бебе-крокодилче, маймуни и други интересни животни.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.