понеделник , 6 май 2024

Виенски коледен базар тази година?

След няколко седмици Панагюрище може да има коледен виенски базар – това е една от възможностите, обсъждани между ръководството на община Панагюрище и посланика на Република Австрия в България Герхард Райвегер.

Дипломатът посети Общината този понеделник по покана на кмета Никола Белишки. Въпросът предстои да бъде обсъден допълнително с търговското аташе на посолството, както и да бъдат осъществени контакти с представителството на Австрийската стопанска камара, която е независима институция и отговаря за икономическото сътрудничество на Австрия в чужбина, уточниха  от местната изпълнителна власт. 
На срещата между кмета на община Панагюрище Никола Белишки, неговите заместници Галина Матанова и Георги Павлов и посланика на Австрия у нас са били обсъдени и редица въпроси, сред които сътрудничеството на панагюрски и австрийски фирми, стратегическите проекти, осъществявани с европейски средства, богатият културен календар с няколко международни фестивали.
Виенският Christkindlmarkt – празничният коледен базар в австийската столица, е с около 700-годишна история. Десетки празнични сергии предлагат както подаръци, така и много вкуснотии. Начало на празника се слага на 15 ноември.
От днес екипът на oshtepan.com започва отброяването на дните, оставащи до Рождество Христово.
До Рождество Христово остават 41 дена.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.