петък , 26 април 2024

Първият филм в „Модерен театър” ще е „Съветникът”

Кино „Модерен театър“ ще отвори врати за редовни прожекции на 20 ноември (сряда) от 18,30 ч., когато ще се излъчи криминалният трилър „Съветникът“ – премиерна прожекция и за кино „Арена“ в столицата.

На 23 ноември (събота) от 17.00 ч. кинолюбителите ще могат да гледат отново „Съветникът“, а от 19.00 ч. „Надиграването“ – музикален филм с участието на Джош Холоуей, Джош Пек, Лаз Алонсо, Крис Браун, съобщи Нейка Новакова – управител на дружеството, което стопанисва киното. Цената на билетите ще е 5 лв.
Предпремиерната прожекция на „Съветникът” ще бъде на 19 ноември, когато братята Светомир, Лъчезар и Димитър Цоцоркови ще посрещнат свои гости във фамилното кино. Кино „Модерен театър“ възстановява традициите от 40-те години на миналия век, когато доайенът на киното в Панагюрище Димитър Цоцорков докарвал и прожектирал в града премиерните филми, които по същото време са гледали и софиянци.
Режисьор на „Съветникът” е Ридли Скот, в лентата участват Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Брад Пит, Камерън Диас, Горан Вишнич и Майкъл Фасбендер. Автор на сюжета е носителят на „Пулицър” Кормак Маккарти. Филмът разказва историята на адвокат, замесен в опасен план за трафик на наркотици.
Новакова допълни, че в Панагюрище вече има възможност да се прожектира и дигитално 3D кино. Доставено е ново прожекционно оборудване с Dolby3D технология, която позволява излъчване и на 2D,и на 3D филми.
Кинозалата разполага с 500 места, включително и на балкона.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.