В ЦДГ „Брезичка” се учат от природата

Днес ще бъде извършено зацветяване по проекта “Уроци от природата за всички” на Целодневна детска градина “Брезичка”, обясни директорът Радка Ножделова. Облагородяването се извършва по проект на Общината към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Целта е превръщането на вътрешния двор в привлекателно място за труд в природата, учене и игра на най-малките.
Ножделова уточни, че вече е монтирана специалната дървена конструкция. От детската градина се надяват до края на седмицата да приключат с довършителните дейности. На 31 юли, когато е крайният срок за изпълнение, трябва да има почистени и оформени лехи със засадени едногодишни растителни и лечебни видове, оформен опитен участък и зона за игри и развлечения. Изработването на система за работа с децата в изградения кът от педагозите на ЦДГ “Брезичка” е една от съпътстващите дейности по проекта.
“Уроци от природата за всички” е един от трите одобрени проекта на местната власт, заедно с тези за ул. „Брацигово” и изграждането на паркова алея в с. Оборище.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.