вторник , 28 май 2024

Децата от ЦНСТ „Павел Бобеков” са на море

От вчера децата от Центъра за настаняване от семеен тип „Павел Бобеков” са на море в Равда, обясни директорът Павлина Куртева. 11 деца ще летуват, благодарение добрата воля на спомосъществуватели, които са изразили желание да ги зарадват. Куртева уточни, че ги очаква да се завърнат в Панагюрище на 22 юли. 

В момента 13 деца са на постоянна грижа в Центъра, но две от тях поради медицински причини не са могли да отидат на почивката.
Директорът на „Павел Бобеков” допълни, че, щом се върнат, децата ще се включат в част от мероприятията в общинската програма за лятна работа „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”.
Центърът за настаняване от семеен тип започна работа като такъв от 1 март т.г., като приемството му от Дома за деца, лишени от родителски грижи, е част от националната и общинска политики за деинституционализация. За целта „Павел Бобеков” бе ремонтиран и сега децата живеят в максимално близка до семейната среда.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.