понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Недоволство и срещу пазарджишкия губернатор

Макар в по-малка степен, недоволството не подмина и новия областен управител на Пазарджик – Иван Йорданов. Губернаторът встъпи в длъжност впонеделник, 17 юни, когато пред журналисти заявил, че не е външен за областта човек – баща му е от Тополи дол, но е отишъл да живее в Пловдив, откъдето родом е и Йорданов.

Не членувал в нито една политическа партия, работил като адвокат от 1998 г. в Пловдивската адвокатска колегия, в периода януари 2008- ноември 2009 е бил главен юристконсулт на Община Пазарджик. В официална информация на Областната администрация от вчера става ясно, че Йорданов поканил в кабинета си излъчената група от трима представители – Крум Иванов, председател на градската организация на ВМРО, Александър Сиди, областен координатор на партията, и Стефан Пуслийски, член на изпълнителния комитет. Протестиращите заявили, че нямат нищо против личността на Иван Йорданов, а причината за протеста им е, че той е назначен от квотата на ДПС. Губернаторът обяснил, че е номиниран и избран на този пост единствено заради професионалните си и лични качества и че не е наясно с преговорите между партиите, тъй като не бил участвал в тях.
В Пловдив и Благоевград недоволните от губернаторите си граждани са били доста повече, стана ясно от национални медии. В първия ден от тази седмица Муса Палев трябваше да започне първия си работен ден на новата длъжност в Благоевград, за което получи помощ от полицията. Във вторник Палев не бил отишъл на работа. Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов вчера направил опит да покани представители на протестиращите на среща и дори слезъл при тях за минути, но бил освиркан.
Днес отново вървят съобщения за протести в Пловдив и Благоевград.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.