понеделник , 13 май 2024
Водещи новини

Проверяват плажовете, обявяват неохраняемите

Сезонът на отпуските настъпва и немалко българи избират да почиват по българското Черноморие.

В тази връзка по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева на 15 юни започнаха постоянни проверки на морските плажове. Те ще бъдат извършени от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването и на Морска администрация.
На място ще бъде проверявано изпълнението на задължителните дейности по сключените концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици, съобщават от регионалното министерство. Изпълнителите по тях са задължени да осигурят водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.
Ще бъде проверено и дали се осигурява поне 50 % от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите.
Информационна агенция „Черно море” съобщи преди повече от седмица, че
табели с надпис „Неохраняема зона! Къпането забранено!” на български, английски, немски и руски език са бил поставени на неохраняемите морски плажове във Варненско. 17-те плажа са в община Варна – „Чайка”, в т.ч. „Чайка – север”, „Чайка – централен” и „Чайка-юг”, „Минерален басейн – юг”, находящ се в к.к. „Св. Св. Константин и Елена”, „Галата – север”, „Галата – изток”, „Фичоза”, „Хижа Черноморец”, „Паша дере”; в община Аврен – „Паша дере”, „Романтика”, „Камчия – север”; в община Долни Чифлик – „Камчия – юг”, „Къмпингова зона „Изгрев – хоризонт”, „Шкорпиловци-север”; в община Бяла – „Самотино”, „Бяла – Карадере”, „Бяла – централен V”, „Бяла – „Чайка”.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.