Водещи новини

Обучават се да откриват радиация

Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик е домакин на Международен специализиран семинар по програма „Втора линия на защита”, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Стартът бил даден вчера, а организатори са Департаментът по енергетика на САЩ с участието на Главна дирекция „Гранична полиция” и Академията на МВР. Целта на проявата е водещи специалисти да обменят добри практики при управление, ремонт и поддръжка на системи за откриване на радиация и радиационен контрол. В срещата участват експерти и служители от структури на Европейската комисия, Националната администрация по ядрена безопасност при Департамента по енергетика на САЩ, както и представители на България, Хърватска, Словакия, Гърция, Румъния, Полша.
Благодарение на програмата „Втора линия на защита” на външните за Европейския съюз граници на страната ни в районите на граничните контролно-пропусквателни пунктове са монтирани портални монитори за откриване на източници на радиация. С цел по-доброто обучение на служителите от Главна дирекция „Гранична полиция” в ЦСПП-Пазарджик към Академията на МВР с учебна цел също има монтиран подобен портален монитор. Семинарът ще приключи утре.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.