четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Над 4000 лева са събрани за двете момичета

Благотворителният спектакъл „Сиромашка радост” на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм се проведе снощи в Театъра.

Спектакълът бе за събиране на средства за момичето в будна кома Христина Маврова и за пострадалата в катастрофа ученичка от училището Димитринка Юрукова.
„Учителите от професионалната гимназия учат своите ученици, че доброто винаги е по-силно в човешката душа и че всички трябва да бъдат съпричастни към страданието и мъката, защото, както внушават разказите на Елин Пелин и Чудомир, по чиито творби беше направен и изпълнен спетакълът, „споделената болка е половин болка”…”, споделиха с oshtepan.comот училището.
Панагюрската общественост беше свидетел на театралното майсторство на учители и ученици, на съпричастността им към болката и връщането на тези две момичета към живота.
Общо събраната сума е 4424 лева. Най-много средства – 1000 лева, е дарила от най-голямата панагюрска фирма, а учителите, учениците и служители на Професионалната гимназия са събрали над 500 лева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.