понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Панагюрски кръводарители отличени

Награди за принос в безвъзмездното и доброволно кръводаряване за 2013 година, по повод 10-годишнината на Световния ден на кръводарителя, който се отбелязва на 14 юни, бяха връчени в същия ден в Музейната зала на секретариата на Националния съвет на Български червен кръст – град София.

От Общинския съвет на Българския червен кръст съобщиха още, че индивидуални награди са получили 10 кръводарители, сред които от община Панагюрище – Боряна Костова, дарила кръв повече от 30 пъти и Стоян Панчовски от с.Оборище, дарил кръв повече от 50 пъти.
Отличията връчили Христо Григоров, председател на Български червен кръст, доц. д-р Красимир Гигов, генерален директор на Български червен кръст, проф. д-р Фани Мартинова, директор на Националния център по трансфузионна хематология, д-р Димитър Ленков, главен секретар на УС на Български лекарски съюз.
Пред наш автор Стоян Панчовски сподели, че не е богат човек, но е намерил своя начин да помага на хората, давайки своя принос – дарявайки кръв всяка година. Често повече от веднъж годишно.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.