Водещи новини

Изготвиха „горска” наредба

Нова наредба на Общината трябваше да приеме Общинският съвет на последното си заседание, но, заради отсъствието й от сайтовете на местната изпълнителна и законодателна власти, бе отложена.

Все пак документът бе качен на интернет страницата на Общинския съвет, след като бе разглеждан в ресорната му екокомисия.
Наредбата за управление на общинските горски територии в община Панагюрище е изготвена във връзка с влизане в сила на новия Закон за горите от 9 април 2011г.  и свързаните с него подзаконови нормативни актове. В него за пръв път се регламентират правилата за управление на горските територии – общинска собственост.
От Общинска администрация очакват, че прилагането на новия документ ще доведе до увеличаване неданъчните приходи на Общината. Анализът им показвал, че разходите за дейности по управлението ще бъдат в размер, по-малък от очакваните приходи. С наредбата се цели устойчиво стопанисване на общинските горски територии в община Панагюрище, поддържане и подобряване състоянието им, опазване и не на последно място увеличаване на производството на дървесина и недървесни горски продукти чрез природосъобразно стопанисване, декларират още от Общината.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.