събота , 20 април 2024

Без първа награда на конкурса „Стоян Дринов”

С думи за чудото на знанието, езика и детската поезия приветства директорът на Градска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев дошлите за награждаване на Националния конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов”.

Кирил Назъров, председател, и членове поетесите от Панагюрище Дида Гемиджиева и Лидия Стоицева, бяха журито, определило, че в 19-ото издание на конкурса първа награда няма да бъде присъдена. Назъров сподели, че журито е било затруднено при определяне победителите, защото участниците са били близо 100 и сред тях е имало немалко стойностни стихотворения.  
Второ място, диплом, плакет и 150лв. получи Женя Стайкова за „Приказка за пингвинчето”, на трето място бе класирана Юлия Момчилова за „Есенно листо”, получила диплом, плакет и 100лв. Пет бяха присъдените поощрителни награди – книги и по 40 лева. Получиха ги Петя Александрова, Георги Джилянов, Продрум Димов, Петър Събчев и Димитринка Ненова.
На 30 май свои музикални изпълнения и прочит на част от наградените творби направиха възпитаници на Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов”. За музикалната атмосфера се погрижиха още потетите с китара Румен Спасов и Даниела Пенева.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.