вторник , 16 април 2024
Водещи новини

Почит към словото и хората на словото

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,
Днес е най-светлият български празник – празникът на Светите братя Кирил и Методий, празникът на словото, знанието и духовността.


И в най-тежките за своята идентичност години България се е съхранила, именно защото е била държава на духа. В духовността са следите, които един народ оставя във времето, и те са незаличими, докато го има словото.
Велика е мисията на нашите първоучители – равнопоставеност и религиозно обединение на народите от Европа. Велика е мисията на нашите предшественици и съвременници-просветители.
Затова днес отдаваме почит и към словото, но и към хората на словото, към хората на духа.
УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, ТВОРЦИ, ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
Изказвам своята искрена признателност към вас за усилията и стремежа ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! 
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
24 май е празник на всички ни. 
Убеден съм, че всеки българин го носи в душата си, където и да се намира по света. Нека той бъде празник на нашето достойнство! Нека носим в сърцата си духовността и я предаваме на нашите потомци!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!НА МНОГАЯ ЛЕТА!
                
НИКОЛА БЕЛИШКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.