събота , 20 април 2024

Световното по фойерверки стартира

Кметът на общината Никола Белишки официално сложи началото на Световното първенство по фойрверки „Огън, цвят и фантазия” с брифинг за представители на спонсорите и медии.

На 16 май организаторът Йорк Удо Пфайфер поясни, че настоящето състезание се различава от други европейски и световни формати. Световното в Панагюрище ще е с еднакви правила за трите отбора – от Словакия, Тайланд иЧехия. Те ще могат да включат в представянията си еднакъв брой фойерверки, еднакви по големина бомби. Затова ще трябва да вложат изкуство, акцентира Пфайфер. Преди състезателната част тимовете ще имат възможност да се представят и с т.нар. фри стайл програми от по 2 минути. Пиротехническата част, която ще се оценява от жури, ще е от 3 до 7 минути. Панагюрецът и собственик на една от най-големите български фирми в бранша Иван Иванов подчерта, че от 17 до 19 май няма да се гърми безцелно, а ще се види изкуството да рисуваш с огън. Иванов предложи бъдещата многофункционална спортна зала да се превърне в изложбен център за световни фирми, производителки на фойерверки.
Тази вечер първото по рода си в България световно първенство ще започне в 20.00 часа на площад „20 април” с концерт на “ROCKA ROLLA”. Пфайфър разкри, че тазгодишният победител ще трябва да брани титлата си догодина срещу отборите на Испания и Финландия. 

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.