понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Командирът на СУБ „В.Левски” Михаил Неделев получи гвардейска сабя

Подп. о.з. Михаил Неделев, командир на специализирания ученически батальон „Васил Левски” получи гвардейска сабя от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кмета Георги Павлов.

Подп. Неделев сподели, че приема жеста като висока оценка за 38-годишните му усилия във военнопатриотичното възпитание на подрастващите младежи и девойки. Поводът за връчване на гвардейската сабя е 138-годишнината от избухването на Априлското въстание.
Командирът на батальона, в който са включени деца от общините Панагюрище и Стрелча, уточни, че награждаването с гвардейска сабя е древен български обичай, който се е предавал от поколение на поколение на тези, които се чувстват бойци.
По традиция и през настоящата година от СУБ „Васил Левски” участваха в тържествената заря проверка на 1 май вечерта.
Днес страната ни отбелязва Денят на храбростта и празник на Българската армия. В столицата бе отслужен празничен водосвет на бойните знамена и знамената-светини. Във военния парад участваха над 700 военнослужещи от Въоръжените сили: знаменен взвод от Националната гвардейска част със знамената светини, Гвардейският представителен духов оркестър, представителни блокове от Военната академия „Георги С. Раковски“, Националната гвардейска част, Сухопътните войски, участници в операции по поддържане на мира, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на силите, както и на „Военна полиция“, която за първи път се включва в парада.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.