понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Бронзови медали за панагюрските тенисисти

Бронзови медали спечелиха отборите на юношите и девойките на СКТ „Панагюрище” на финала на Държавното отборно и индивидуално първенство до 15 години, провело се от 2 до 4 май в Пловдив.

Треньорът Борис Влахов разказа, че момчетата дори са имали възможности да се преборят за първото място, но редица неблагоприятни обстоятелства, сред които висока температура на един от основните играчи – Николай Дойчев, изиграл само един мач, попречили. В тази възраст се изиграха редица контролни мачове в клуба, защото за три водещи места се борят осем момчета, заяви Влахов и допълни, че безспорният лидер е Илиян Дойчев. Илиян, подкрепен с добрата игра на Георги Джевелеков и Димитър Калоянов, както и Павел Варадинов, за пореден път доказали класата на панагюрската школа. На двойки добре се представили Георги Ефтимов и Илия Воденичаров, които са младите надежди в клуба за попълване на по-големите възрасти. Бронзови медали спечелили на двойки Илиян Дойчев, играл заедно с Николай Брайчев от София, както и Николай Дойчев, играл със Стефан Дошев от Варна.
И ако за момчетата имахме очаквания, то за момичетата почти не се очакваше, че ще се намесят в борбата за медалите. Водени от лидера си Десислава Ботева, която през годината имаше травма и затова по-малко мачове за по-високо място в ранглистата, панагюрки спечелили третото място. Отлична игра демонстрирали и Кръстина Иванова, Евгения Любенова и Екатерина Ташева, а дебют в един от мачовете направила и Андриана Стаменова. Влахов подчерта, че принос за успеха имат като помощник-треньори Каролина Лилова, Нелина Петришка и Йоана Ботева.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.