Командирът на СУБ „В.Левски” Михаил Неделев получи гвардейска сабя

Подп. о.з. Михаил Неделев, командир на специализирания ученически батальон „Васил Левски” получи гвардейска сабя от кмета на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кмета Георги Павлов.

Подп. Неделев сподели, че приема жеста като висока оценка за 38-годишните му усилия във военнопатриотичното възпитание на подрастващите младежи и девойки. Поводът за връчване на гвардейската сабя е 138-годишнината от избухването на Априлското въстание.
Командирът на батальона, в който са включени деца от общините Панагюрище и Стрелча, уточни, че награждаването с гвардейска сабя е древен български обичай, който се е предавал от поколение на поколение на тези, които се чувстват бойци.
По традиция и през настоящата година от СУБ „Васил Левски” участваха в тържествената заря проверка на 1 май вечерта.
Днес страната ни отбелязва Денят на храбростта и празник на Българската армия. В столицата бе отслужен празничен водосвет на бойните знамена и знамената-светини. Във военния парад участваха над 700 военнослужещи от Въоръжените сили: знаменен взвод от Националната гвардейска част със знамената светини, Гвардейският представителен духов оркестър, представителни блокове от Военната академия „Георги С. Раковски“, Националната гвардейска част, Сухопътните войски, участници в операции по поддържане на мира, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на силите, както и на „Военна полиция“, която за първи път се включва в парада.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.