Започват „малките матури” за четвъртокласниците

Националното външно оценяване за четвъртокласниците започва от днес.

Предметите, по които децата ще полагат изпити са четири, като първият е по български език. Утре ще е „малката матура” по математика, а следващата седмица – на 12 и 13 май, ще са съответно препитванията по „Човекът и природата” и „Човекът и обществото”. Националните външни оценявания в IV клас са писмени и се провеждат за един учебен час (40 минути), а за учениците със специални образователни потребности – за два учебни часа. Малки матури в ІV клас се провеждат за осма поредна година по единен формат, който за всеки от предметите включва предимно въпроси с избираем отговор, а по български език и литература – със свободен отговор, припомнят от dariknews.bg. Целта на проверката е чрез еднакъв за всички ученици в страната изпитен инструментариум (тестови задачи) обективно да се оцени нивото на усвояване на знанията и уменията по съответния предмет. По преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.
Училищата в община Панагюрище, в които има четвърти класове са – ОУ „20 април“, ОУ „Проф. Марин Дринов“, СОУ „Нешо Бончев“, ОУ „Отец Паисий“ в с.Попинци и ОУ „Свещ. Недельо Иванов“ в с.Поибрене.
От 21 май до 28 май ще се проведат и изпитите за завършващите седми клас, част от националното външно оценяване.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.