Водещи новини
Сградата на Народното събрание СНИМКА: Архив на oshtepan.com

Мераците за власт на общинско и държавно ниво

На 2 октомври тази година българските граждани, на които не им е безразлично бъдещата посока и развитие на България, отново ще гласуват. Част от останалите ще се оправдаят, че от тях нищо не зависи и че „всички са маскари“, други ще си имат „важни“ лични ангажименти и т.н. Оправдания много, мрънкане също, хулене в изобилие, а усилия, активност и действия никакви. Мнозина като че ли са загубили от равнодушие, а други са доволни от „живот без светлина“. Въпрос на избор.

Има и такива, за които властта е най-важна в живота. Властта за тях е най-голямото удоволствие. Без нея те са никой и комплексите ги измъчват. Нищо ново под слънцето. Да видим какво сочи статистиката за парламентарните избори през ноември 2021 година. За 20-те места в Народното събрание кандидатите са били 5 062, сочат данни в Централната избирателна комисия. От тях  3547 са били от силния пол и едва 1 515 от нежния. На депутатските банки слд изборите са седнали 183 мъже и 57 жени, като някои от мъжете са несменяеми и са в Народното събрание от 30 години. 

Кандидатите за общински съветници на местните избори през есента на 2019 година са  били 29 433-ма, от които 19 863 са били мъже, а 9 570 жени. Пак на сщите местни избори за кметове в 265-те общини са се кандидатирали 1 279 души, от които  1063 мъже и едва 216 жени. Изводите всеки читател сам ще си ги направи.

Павлина ЛАЛЕВА

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.