неделя , 28 април 2024

Започва кампанията „ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА – ЕКОКИНО“

Община Панагюрище и Екопак България започват съвместна кампания „Градска рециклиада, Екокино“. Това е второто издание на най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която ще се проведе в 9 общини в България от до юли 2024 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове – Спечели кино на открито!“

Целта на организаторите е да увеличат с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината до юли 2024 г. спрямо същия период на миналата година. Ако целта бъде постигната или надмината, ЕКОПАК ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват гражданите на Община Панагюрище

До юли 2024 г. Община Панагюрище и ЕКОПАК ще организират редица инициативи, с които да ангажират граждани, бизнес, училища и детски градини да се включат в кампанията. През март и април ще започнат екосъстезания в учебни заведения – училища и детски градини.

Приветстваме заведенията за бързо хранене, кафенетата, фитнесите, както и всички граждани на община Панагюрище, да се стараят да събират отпадъците си разделно в цветните контейнери за целта.

Актуална информация за предвижданите активности във всяка община ще бъдат обявявани своевременно на https://www.ecopack.bg/GR .

За целите на кампанията се отчитат всички количества, събрани от всички състезания и инициативи, организирани от общината, както и тези, събрани през системата от контейнери за разделно събиране на Екопак България.

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.