четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

В Панагюрище Антонета Цонева представи важността на изборите за Европарламент

Скандалното решение на Висшия административен съд за обявяване на  кметските избори в Панагюрска община за недействителни. Това бе една от темите на разговор между жители с дясна политическа ориентация и народния представител Антоанета Цонева от „Демократична България“.

Срещата организира Общинската структура на Движение „Да България“, която застана зад кандидатурата на  Желязко Гагов в предизборнаата кампания през есента на 2023 г. Присъстващите на срещата поставиха редица въпроси за правораздаването в България и ширещата се корупция в съдебната система. Всички изказали се изразиха недоумението си от „мотива“, с който ВАС обяви изборите за недействителни. Някои дори цитираха част от решението от 20.02.2024 г., в което се упоменава, че няма разминаване в бюлетините,  нито  са открити нарушения, които да влияят върху изборния резултат. Въпреки това ВАС потвърди решението на Административенн съд – Пазарджик.

Една от темите, по които  Антоанета Цонева говори по-обстойно, бяха предстоящите избори за Европейски парламент. Тя акцентува както върху важността им за България, така и върху ролята на българските евродепутати и най-вече върху активността им при обсъждането на проблеми и вземането на решения.

 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД получи високото отличие „Иновативно предприятие за 2023 г.“

Годишните награди на Съвета по иновации, дигитализация и нови технологии“ към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.