четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Иван Лалов, председател на Общински съвет - Панагюрище СНИМКА: Павлина Лалева

Избират ВрИД кмет на община Панагюрище на извънредна сесия

Във връзка с Решение на Върховен административен съд с №2006 от 20.02.2024 г. по административно дело №12366/2023 г., председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов свиква извънредно заседание на местната законодателна власт на 26.02.2024 г. (понеделник) от 17:10 часа.
Д Н Е В Н ИЯТ ред на заседанието включва само една точка – избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община Панагюрище за срок до полагане на клетва на новоизбрания кмет.

Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Пазарджик, който обяви изборите за кмет на община Панагюрище на втори тур, проведени на 5 ноември 2023 г., за недействителни. Решението на съдиите в Пазарджик бе взето въз основа на жалбата на загубилия доверието на хората Никола Белишки. На изборите през октомври той загуби от независимия кандидат за кмет Желязко Гагов с над 200 гласа, а на 5 ноември разликата между двамата се стопи и стана 28 гласа.

Последва ново броене на бюлетини в няколко секции в Панагюрище и в СИК 25 Попинци. От броенето  и написаното в съдийското решение стана ясно, че  няма фалшификации, но… начинът на опаковане не бил по изискванията. Затова съдиите определиха избора на кмет като недействителен.

Вижте още

Лазорровден е! Честит празник на имениците!

Лазаровден е християнски празник, посветен на Лазар от Витания и неговото чудотворно възкресение от Иисус …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.