неделя , 28 април 2024

МБАЛ „Уни Хоспитал” и Община Панагюрище отбелязаха Световния ден за борба с рака

По повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари, днес Народно читалище „Виделина – 1865“ в Панагюрище беше осветено в бяло. Събитието организира  Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“ в знак на подкрепа към пациентите с коварното заболяване и техните близки. Подкрепа и съдействие за събитието оказа общинското ръководство.

С кратки слова за важността на профилактичните прегледи, за убеждението, че ракът не е присъда, а само диагноза, и за вярата, че болестта е лечима, към събралите се на централния площад в Панагюрище се обърнаха началникът на Онкологичния център д-р Росица Кръстева и кметът на община Панагюрище г-н Желязко Гагов

Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов

. Благодарност към лекарите от Онкологичното отделение на „Уни Хоспитал“ изказа финансовият директор на лечебното заведение Николай Господинов.

За своя път на лечение и вярата в професионализма на лекарите разказаха пациентите Даниела Джунова и Иванка Димитрова. Музикален поздрав към всички отправи Стивани Джунова с песента „Високо” на група „ФСБ”. 

Предвидено беше и пускане на летящи хартиени фенери в небето, но метеорологичните условия не позволиха това да се осъществи, въпреки упоритите опити.

Събитието целеше да повиши осведомеността на хората за профилактиката и навременната грижа при онкологичните заболявания, които са изключително важни за положителния краен резултат.

Вижте още

Обучителна визита в Норвегия по проекта „Активни граждани за енергийно независими общини”

От 17 до 20 април заместник-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров е на обучителна визита …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.