събота , 27 април 2024

Сбогувахме се с актьора Иван Иванов

На 3 февруари в с.Оборище близки и приятели се простиха с обичания български актьор Иван Иванов. Той почина на 31 януари в болницата в Панагюрище след масивен инфаркт.
На поклонението своята почит към актьора засвидетелстваха кметът на община Панагюрище Желязко Гагов и председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов.  

През последните десетилетия Иван Иванов живееше в къщата си в село Оборище. Странеше от светската суета и предпочиташе усамотението и тишината.

Зрителите го помнят от хитовете „Всичко е любов“, „Лавина“, „Комбина“ и „Мярка за неотклонение“, които са сред любимите на няколко поколения. Играл е и във филмите „Борис I“, „Нощем с белите коне“, „Мечтатели“ и др.

Преди повече от 10 години години в камерната зала на Театър дом-паметник в Панагюрище Иван Иванов представи  една от поетичните си книги. На събитието тогава присъства и покойният отец Филип Филипов, с когото актьорът се познавал от години.

Иван Иванов е роден на 16 декември 1951 г. в Асеновград.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

 

 

Вижте още

Мария Бегова ще получи общинската награда“Любородие“

Общинската награда за краеведческа дейност „Любородие“ ще бъде връчена на 19 април 2024 година от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.