Водещи новини

За проблеми в детските градини в селата Бъта и Оборище сигнализират директори. Жители на Панагюрище се интересуват от санирането на жилищни сгради

Натрупвани с години сериозни проблеми в детските градини в селата  Бъта и Оборище споделиха  директорите на двете образователни институции днес, 19 февруари, в приемния ден на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов. От разказа им стана ясно, че състоянието на сградния фонд и начинът на отопление са застрашаващи здравето на децата. Затрудняващ работата проблем е и недостигът на учители.

И в двете детски градини групите са смесени, като в едната децата са 27,   от които 4 със специални образователни  потребности /СОП/, а в другата детска градина децата са 24.

Част от другите въпроси, които гражданите поставиха пред кмета, бяха свързани със саниране на жилищни блокове. През последните години в Панагюрище са обследвани едва 6 блока, а са вкарани в проект само 2 от тях.

Кметът Желязко Гагов проведе интересен разговор и с трима самодейци от Кукерска група „Рогач” от с.Оборище. Тримата са участници и в Групата за автентичен фолклор „Ламба-Ламба”  към местното читалище.

Около 20 граждани прие днес кметът Желязко Гагов. Част от тях търсеха съдействие за работа, други питаха за общински жилища.

Вижте още

Впечатляваща първа изложба на деца със специални потребности

Днес в Исторически музей – Панагюрище бе открита изложбата „Абстракции и цвят“. Автори на въздействащите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.