събота , 27 април 2024

Броят отново бюлетините в 13 секции от балотажа в Панагюрска община. Съдът ще брои тези от СИК 25

Павлина ЛАЛЕВА

На 17 ноември след обяд Административен съд – Пазарджик се произнесе по жалбата, внесена от бившия кмет на община Панагюрище Н. Белишки. Тя бе по повод резултатите от втория тур на кметските избори, проведени на 5 ноември. Съдът разпореди ново преброяване на изборните бюлетини от секции 1, 3, 5, 7, 9, 10, 12, 14, 18, 20, 23, 26, 27. Бюлетините от СИК №25, намираща се в Попинци, ще бъдат броени от съда.

От ДНЕС, 18 ноември, ден след положената клетва от общинските съветници, кмета на общината Желязко Гагов и кметовете на кметства, в помещение в сградата на Община Панагюрище,  две определени от съда вещи лица, ще броят отново бюлетините от цитираните по-горе секции. Срокът за преброяване е 20 ноември, а следващото заседание на Административен съд – Пазарджик е насрочено за 21 ноември. 

Казусът с повторно  броене на бюлетини е интригуващ, тъй като изборните книжа  се съхраняват в сградата на Община Панагюрище от момента на предаването им от Общинската избирателна комисия. Няколко дни тези книжа не са били охранявани от никого. Това е повод за съмнения дали  злонамерени лица не са се възползвали от тази възможност. Властта, изглежда, е най-големият опиат, от чиято зависимост някои не желаят да се освободят.

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.