събота , 27 април 2024
Галина Матанова след гладуването за председател на Общинския съвет СНИМКА: Павлина Лалева

Съветниците не си избраха председател. Поправителната сесия е в понеделник, 20 ноември

На днешното си първо заседание за мандат 2023-2027 общинските съветници се заклеха, че ще работят за благоденствието на всички в община Панагюрище. Единствената точка в дневния им ред беше избор на председател. Номинациите бяха две. Групата на БСП предложи Иван Лалов, а групата на ГЕРБ Галина Матанова.

Избрана бе 5-членна комисия по избора в състав: Пенка Пиперкова – председател, и членове Христо Шиндаров, Павел Хрисков,, Емилия Дошкова, Петър Бабачев. С тайно гласуване двете предложени имена получиха по 10 гласа, а една от бюлетините  бе недействителна. Това е прецедент в най-новата история на местната законодателна власт. Преди 10-ина години първият сред равни също не беше избран от раз, но нямаше невалидни бюлетини, а всеки беше заявил избора си. 

Явно недействителните бюлетини са новост не само за Общински съвет – Панагюрище. Днес за трети път Общински съвет – Пазарджик не успя да избере свой председателНайден Шопов от групата на ГЕРБ събра 20 гласа, а за Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ  вота си дадоха 18 съветници.  Недействителните бюлетини са три. Предполага се, че печеленето на време е елемент от стратегията на ГЕРБ в цялата страна. 

Общински съвет – Панагюрище  реши следващото заседание за изборр на председател да е.  в понеделник, 20 ноември, от 16.30 часа. 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.