понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Утре изборните материали и машини за гласуване ще бъдат доставени в секциите в областта

В структурите на МВР в област Пазарджик се провежда усилена подготовка за осигуряване на нормалното протичане на втория тур от местните избори на 05.11.2023г. Над 500 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, охраната на местата за гласуване, на стационарните и подвижни изборни секции, съпровождането на изборните материали и машините за гласуване, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, допълнителни мобилни екипи за проверки на сигнали, групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с Министерството на вътрешните работи, ДАНС, общинските избирателни комисии, областната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в областта. Извършени са проверки за пожарната безопасност на всички изборни помещения и местата за съхранение на изборните материали.

Бюлетините пристигнаха в областта и са разпределени в общините, където ще има балотажи. На 04 ноември под полицейски ескорт всички изборни материали и машини за гласуване ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции на територията на цялата област.

В тази връзка в гр.Пазарджик и в другите общински центрове е възможно да се наложи временно ограничение на движението пред сградите на общините, където са ситуирани общинските избирателни комисии, докато трае разпределението и транспортирането на изборните материали.

По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като вътре няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, както въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

В областта съдействие на колегите си за охрана на обществения ред ще оказват и мобилни екипи на жандармерията.

 Припомняме, че от 29 септември до 6 ноември 2023 г. в ОДМВР – Пазарджик функционира денонощна телефонна линия 034 434 323 и 034 446 256, както и e mail- odc.pazardzhik@mvr.bg. На нея, както и на телефон 02/9011298 в Министерство на вътрешните работи и на e-mail izbori@mvr.bg, гражданите ще могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.