вторник , 30 април 2024
Водещи новини

Желязко Гагов: Тук сме, за да не се работи на парче, а с хоризонт за устойчиво развитие

Задържането на младите хора в община Панагюрище и привличането на тези, които са извън нея, е  един от приоритетите в предизборната ми програма. Това каза по време на двете си срещи с жители на с. Оборище.независимият кандидат за кмет на община Панагюрище Желязко Гагов и обясни какви възможности  има за постигане на тази цел. Време е за нещо различно, време е да изграждаме гражданско общество и социално ангажирани общности. Време е да се обединяваме около каузи, а не около партии.  Вратите на Общинска администрация трябва да са отворени за жителите на общината, защото кметът трябва да служи на хората, заяви Гагов.  Той представи накратко визията си за по-добро бъдеще на общия ни дом – община Панагюрище, като заключи: „Ние сме тук, за да не се работи на парче, а с хоризонт за устойчиво развитие”.

По време на първата среща с жителите на Оборище беше представена листата с кандидати за общински съветници от БСП. Домакин на втората среща беше Соня Димитрова от листата на „Продължаваме промяната – Демократична България”. Присъстващите  поискаха от бъдещия кмет „да бъде осигурен поне един автобус за учениците” и да съдейства за подобряване състоянието на селските гробища. Преди 10 години едни хора ни обещаха, че ще оправят гробищния парк, но си останаха само обещанията, сподели жител. Друг попита защо е позволено хижа „Оборище” в местността Оборище да се руши. Част от присъстващите поискаха финансова помощ за нови носии.

Както при срещите си с жителите на другите села от общината, независимият кандидат за кмет обеща, че ще прави изнесени приемни на всеки 3 месеца, за да чува хората. Втората среща завърши с изпълнения на поета с китара Румен Спасов. Той изпя 66-ти сонет на Шекспир и песен по текст на Миряна Башева. Накрая Румен Спасов и Красимира Балканска изпяха „”Завръщане” по текст на Павел Матев.

 

 

Вижте още

Отборът на „Войводите“ с 3 победи в областното футболно първенство

Поредно безапелационно представяне на младите надежди от отбора на „Войводите“ в първенствата на БФС в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.