понеделник , 24 юни 2024
Водещи новини

Организацията за местните избори на 29 октомври в област Пазарджик се движи в определените срокове

От 21 октомври започна обучението на членовете на СИК от съответната ОИК по общини. По предварително разработен график и под охрана на МВР общините получават  изборните бюлетини и протоколи, а Секционните избирателни комисии специализираните устройства за машинно гласуване.

На 20 октомври Областна администрация – Пазарджик предостави на общините чували за съхранение на книжа и материали, пликове за печати, кутии за отрязъци на бюлетини, методически указания за СИК и машини за демонстрационно гласуване.

Организационно-техническата подготовка за предстоящите местните избори на 29 октомври в област Пазарджик се извършва в определените срокове, съгласно указанията на Централната избирателна комисия и администрацията на Министерски съвет. Това обобщи   областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова на среща със зам.-областния управител Стефан Димитров, главния секретар на Областна администрация – Пазарджик Светлан Карталов, ръководителите на ОДМВР, РДПБЗН, РУО, РЗИ, ТДНС – Пазарджик, представители на общинските администрации и на 12-те Общински избирателни комисии в областта. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Пазарджик.

По данни на РЗИ – Пазарджик епидемичната обстановка в момента е спокойна, не се налага въвеждането на допълнителни мерки. Препоръката на здравните власти е да се извършва периодично дезинфекция и проветряване на изборните помещения. Служителите на РДПБЗН и ОДМВР Пазарджик са извършили  охранително обследване и проверка на всички места, които са определени за секционни и общински избирателни комисии, с цел осигуряване на пожарната безопасност. Предвидено е резервно електрическо захранване с генератори в изборните помещения, допълват от областните ведомства.

           

 

Вижте още

Общински съвет – Панагюрище ще заседава на 25 април с дневен ред от над 10 точки

Редовно заседание на Общински съвет – Панагюрище ще се УТРЕ, 25 април, (четвъртък) от 14:00 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.