четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини
Изпълнителният директор на "Асарел-Медет" АД инж.Н.Пелтеков и инж.Ив.Илчев, баща на стипендиантката СНИМКАТА е от фейсбук страницата на "Асарел-Медет" АД

Светлина Илчева е тазгодишният носител на Дриновската стипендия

 Тазгодишният носител на Дриновската стипендия е Светлина Илчева. Тя е дъщеря на инж. Иван Илчев – специалист към отдел „Качествен контрол“ в „Асарел-Медет“ АД, и учи „Съвременно визуално изкуство“ в нидерландския университет „Ханзе“.
Стипендията беше връчена от инж. Николай Пелтеков, изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД на бащата на Светлина – Иван Илчев.
Събитието бе вчера, 20 октомври, рождената дата на проф. Марин Дринов и патронния празник на едно от основните училища в Панагюрище, което носи неговото име.
Дриновската стипендия е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД по повод 170-ата годишнина от рождението на проф. Марин Дринов, като се присъжда ежегодно от 2009 г. С нея се награждават изявени студенти от Панагюрище, които се обучават в престижни университети в чужбина. Средствата са в размер на 2000 евро и се осигуряват от „Асарел-Медет“ АД по силата на дарителски договор.

Вижте още

Панагюрище отново е столица на млада България. Провежда се Националният фестивал „Родолюбие”

Деветнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие” се провежда в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.