понеделник , 6 май 2024
Част от организаторите на турнира СНИМКА: Павлина Лалева

Турнир по футбол „За малките и голямата игра” ще има другата седмица в Панагюрище

Павлина ЛАЛЕВА

За четвърти пореден път Клубът на привържениците на ЦСКА – Панагюрище организира футболния турнир „За малките и голямата игра“. Спортното събитие ще бъде на 14 и 15 октомври на изкуственото игрище в Панагюрище. В турнира ще участват 6 училища от общините Панагюрище и Стрелча, като всеки мач ще е с продлжителност 2 полувремена по 15 минути. Това разказа пред панагюрските медии на 4 октомври Никола Стойнов, председател на Сдружението и ръководител на проектната програма. Той съобщи, че официалното начало на турнира ще е на 14 октомври от 9.00 часа, а награждаването на играчите на 15 октомври от 14.00 часа. За всеки отбор са предвидени по 3 топки като награда, а победителите ще получат индивидуални награди. За всички участници са осигурени прясно приготвена храна, минерална вода и медицинско обслужване. 

Гост на турнира през втория ден  ще е Стойко Сакалиев. Ще има и снимачен екип. Основен партньор на футболния турнир е Община Панагюрище. Организаторите  благодариха на  зам.-кмета Галина Матанова,  която в момента е Временно изпълняваща длъжността кмет и присъстваше на пресконференцията.

При учениците от началния етап на образование отборите ще са 4, а при прогимналиалния етап 5 отбора. Всеки тим ще е в състав от 5 полеви играчи, 1 вратар и 6 резерви. За всички участници са осигурени спортни фланелки и потници. Инициативата е получила финансова подкрепа от общински бюджет по програмата за младежки проекти в размер на 3000 /три хиляди/. Спонсори на турнира са фирмите „Оптикс“ АД, „Микро Вю“ АД, „Шьоли“ АД. Събитието се подкрепя финансово и от 2 физически лица – Петър Чолаков и доктор Аделина Димитрова.

 

 

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити 148-та годишнина от Априлското въстание

Мениджърският екип на  „БУНАЙ“ АД  поздравява своите служители, работници и партньори, и техните семейства със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.