понеделник , 6 май 2024
Младите музиканти СНИМКАТА е предоставена от НЧ "Виделина -1865"

С концерт приключва проектът „Младежка школа Духов оркестър“ на НЧ „Виделина-1865“

Първата публична изява на музикантите от Младежка школа „Духов оркестр“, ръководени от Тодор Цачев, ще е в края на септември. Това съобщиха от НЧ „Виделина-1865” – гр. Панагюрище, което миналата година спечели проекта „Младежка школа – духов оркестър“. Той се финансира от НФ „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“. Продлжителността на проекта е 12 месеца –  от октомври 2022 година до октомври 2023 год., а стойността на безвъзмездното финансиране е 22 000 лева.

Партньори по проекта са училищата в гр.Панагюрище- ОУ „20 –ти Април”, ОУ „Проф. Марин Дринов”, СУ „Нешо Бончев” , Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, Медиен център  „Оборище”, вестник „Време 2001” и сайтът oshtepan.com

Основната цел на проекта е чрез подбор, обучение и индивидуална работа да се създаде представителна школа от 16 участници на възраст над 10 години под ръководството на Тодор Цачев. Той е с професионална подготовка по музикално изкуство и опит в създаването на младежки духови оркестри.

През м. октомври 2022 год= бяха закупени комплект духови инструментиq консумативи към тях и пултове за ноти. Оттогава до днес младите музуканти репетират в НЧ „Виделина-1865“ два пъти седмично по 3 учебни часа под ръководството на Тодор Цачев и помощник- учител Марин Кушлов, който е музикант от Духов оркестър „Делчо Радивчев”.

През лятото младите панагюрски музиканти бяха на творчески лагер в гр. Обзор заедно с ръководените от Цачев младежки духови оркестри от с. Мирково и гр. Златица.

На 29 септември от 18:30 часа в салона на читалище „Виделина-1865“ Младежката школа „Духов Оркестър“ ще изнесе концерт под надслов „От нота на нота – с талант и вдъхновение”.

Партньори по проекта са училищата в гр.Панагюрище- ОУ „20 –ти Април”, ОУ „Проф. Марин Дринов”, СУ „Нешо Бончев” , Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, Медиен център  „Оборище”, вестник „Време 2001” и сайтът oshtepan.com

 

 

 

 

 

Вижте още

Председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов: Да отстояваме самоотвержено каузите Панагюрище и България!

Уважаеми жители и гости на община Панагюрище,  През април преди 148 години със своята саможертва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.